9 november 2019
17:30

Dingle AIK D2

Referat: IBK Kungälv D2 - Dingle AIK D2

Då var det äntligen dags för match igen, efter höstlovsuppehåll i matchschemat. Färden gick till Kungälv och Munkegärdehallen och motståndare var IBK Kungälv. Kungälv, som många andra lag i serien är nya för oss, har vi inte riktigt kunnat ha "koll" på. Det vi vet är ju att de har slagit ihop Marstrands IBK och Sportlife Kungälv IBK till en stor förening med lag i stort sett alla serier i distriktet. Kungälv som lag har haft lite knackig inledning där de blandat och gett, men utifrån prestationerna och resultaten ändå fick ses som en svår motståndare.
En lite tunnare trupp mot vad vi brukar ha fick åka i väg och försöka kriga till oss poäng hem till Munkedal.

Period 1
Hemmalaget har en gameplan och den var att sätt hög press på oss från start. Inledningsvis fick vi inrikta oss på försvar och försöka hitta våra positioner på banan. Kungälv trycker på och Dingle försvarar och sticker upp i några få kontirngar inledningsvis. Det tar oss några minuter innan vi kommer "in i det" känns det som, och det är bara uppofrande försvarsspel och en hungrig Olivia i målet som ser till att inte hemmalaget kan ta en tidig ledning.
Efter drygt sex minuter får vi chans i spel 5v4, när hemmalagets målvakt uppenbarligen gillade Elin E's klubba och höll fast i denna.. Ett PP som blev resultatlöst och där vi inte skapade några direkta farligheter..
Men trots ett resultatlöst PP känns det som vi nu kunna jobba oss in i matchen. Vi lyckas lösa den höga pressen stundtals och kan vända spelet i några bra spelvändningar.
Det är just i en spelvändning med drygt fyra minuter kvar som vi kan spräcka matchnollan. Olivia räddar ett skott och sätter snabbt i gång spelet med ett utkast till Sara, som vänder bort sin motståndare och sätter full fart mot Kungälsvmålet där hon, med en riktig kanon, sätter bollen högt bakom en chanslös målvakt. Grymt skönt och kanske inte så rättvist att få ta ledningen i matchen.
Men säg den glädje som varar.. bara drygt minuten senare kvitterar hemmalaget på en retur som tursmat studsar till en Kungälvsspelare.
Båda lagen håller undan och perioden slutar 1-1.

Period 2.
Kungälv kommer ut och sätter, en vad jag kan se, ännu hårdare press. Vi återgår till hårt försvarsspel och satsar på spelvändningar.. Nägot som vi gör riktigt bra och vi skapar några riktigt vassa chanser.. det dröjer drygt 12 minuter in i perioden innan "dödläget" spräcks och det är hemmalaget som lyckas med detta.. bara drygt halvminuten senare står vi o sover vid ett frislag och de kan enkelt göra även 3-1. Svårt att beskriva resterande av perioden, men det är mkt bröt, slag och stundtals fokuserande på fel saker.. trots detta så biter vi ihop och krigar på.. Sara får ett fint läge igen och där skottet smiter strax över bl. a och vi har ytterligare lägen men det vill inte riktigt "studsa" vår väg..
Under perioden så drabbas vi även av en skada då Elin O fick kliva av efter en stukning..

Period 3.
Vi hamnar lite på hälarna inledningsvis, men jobbar oss snabbt in matchen igen.. tyvär så drabbas vi av en U2 för upprepade förseelser redan knapt tre minuter in, Marlene får vila, men kändes inte som hon var den som var inblandad i situationen där utvisningen uppstår. Kan vara så att de haft en tidigare situation där hon var inblandad i.. lite otydligt, men känns i så fall mer "rätt". Oavsett så får vi jobba i Bp där vi tillslut får kapitulera, i övrigt så spelar vi ett bra Bp och där vi även får chans att kontra men som jag tidigare skrivit "studsar" det inte riktigt vår väg idag.. Efter 4-1 kommer både 5-1 och 6-1 inom loppet av dryga en och en halv minut, och där går väl lite "luften" ur oss känns det som.. Men i sanna Daikanda så lyckas vi laga "hålet" och snart är vi igång igen. under andra halvan av perioden så lycas vi få längr anfall och kan stundtals etablera lite anfallsspel. Om detta beror på att hemmalaget blir bekväma eller att vi tar fram det där jävlar anama Daikhjärtat vet jag inte, men tror på det sistnämnda. Vi skapar flera fina chanser men det vill sej helt enkelt inte till 100% idag.. med klockan på 15.30 så får hemmalaget frislag på våran planhalva, de försöker med en "fuling" då de bytar, men dröjer kvar med 2 spelare, samtidigt bytar vi med och just då spelar de ingång och hamnar med 8 spelare på planen samtidigt.. och vi får chans i PP igen.. Ett PP som fungerar bättre denna gång, vi får bättre rull och till slut så skickar Rebecca in bollen på mål ngn meter bara upp från krysset.. bollen letar seej fram bakom kunälgvsmålvakt där Sara kan peta in den i mål.. Riktigt skönt att det "rullade" vår väg denna gång..
Perioden slutar 3-1 och matchen 6-2

Analys:
Det var helt enkelt inte vår dag idag.. vi hade inte riktigt marginalerna med oss denna dag så enkelt kan det vara i bland.. Kungälv lyckas med sin gameplan, att sätta hög press. det tar vara på chanserna helt enkelt.
Att spela mkt försvar som vi fick göra denna match gjorde att vi inte riktigt orkade ställa om när vi fick chansen..
Att vi inte haft en 100% uppladdning med lov etc innan kanske påverkade. Oavsett får vi ta lärdom av detta och "bryta i hop" och komma igen ännu starkare..

Matchens kinderägg fick denna dag två spelare:
Julia Olofsson och Sara Moberg, stort grattis till Er.

Vill även lyfta:
Elin Eriksson - Elin som till denna säsongen är uppflyttad till Damlaget från Dingles 02-04lag. Elin gjorde för dagen sin klart bästa match hittills och tog stort ansvar offensivt men framförallt defensivt. Har kommit in i seniornivån mer och mer och vågar ta för sej mer och mer, vilket är jättekul att se som tränare. Elin besitter även ett riktigt målsinne och ett bra skott så det hoppas vi att vi får se mer av under säsongen.. Fortsätt jobba hårt på träningar och matcher Elin så kommer du utveckals jättemycket denna säsong..

Nu tar vi nya tag.. ingen match till kommande helg då det är utbildningshelg i förbundet. Detta till trots räknar vi med att det är alltjämnt full träningsnärvaro på träningarna och fullt fokus inför helgen efter då Vinga kommer på besök.